Puterea afirmatiilor pozitive si conexiunea cu proiectul ”Amintiri blânde”

Louise Hay – despre afirmatiile pozitive

”Pentru cei care nu sunt familiari cu beneficiile afirmațiilor pozitive, aș vrea să vă spun un pic despre ele. O afirmație este orice ceea ce zici sau gândești. O bună parte din ceea ce spunem sau gândim, în mod normal, este preponderent negativ și nu ne creează o experiență benefică pentru noi. Este nevoie să ne reantrenăm gândirea și limbajul cu tipare pozitive dacă ne dorim să ne schimbăm viața.

O afirmație deschide ușa. Este un punct de început pe calea schimbării. În esență, îi spui minții tale subconștiente: ”Îmi asum responsabilitatea. Sunt conștient/-ă că pot să fac ceva pentru a mă schimba.” Când vorbesc despre a face afirmații, mă refer la alegerea conștientă a unor cuvinte care fie te vor ajuta să elimini ceva din viața ta, fie te vor ajuta să creezi ceva nou.

Fiecare gând pe care-l gândești și fiecare cuvânt pe care-l rostești este o afirmație. Toate discuțiile noastre cu sine, dialogul interior, sunt un flux de afirmații. Folosești afirmații în fiecare moment fie că știi sau nu. Afirmi și îți creezi astfel experiențele de viață cu fiecare cuvânt și gând.

Crezurile tale sunt doar modele de gândire pe care le ai învățat de când erai copil. Multe dintre ele funcționează foarte bine pentru tine. Alte crezuri îți pot limita capacitatea de crea exact acele lucruri pe care spui că ți le dorești. Ceea ce vrei și ceea ce crezi că meriți pot fi foarte diferite. Este nevoie să acorzi atenție gândurilor tale, ca să poți începe astfel să le elimini pe cele care îți creează experiențe pe care nu le dorești în viața ta.

Te rog să realizezi că fiecare plângere este o afirmație a ceva ce crezi că nu-ți dorești în viața ta. De fiecare dată când te enervezi, afirmi că-ți dorești mai multă furie în viața ta. De fiecare dată când te simți ca o victimă, afirmi că-ți dorești să continui să te simți ca o victimă. Dacă simți că Viața nu-ți oferă ceea ce-și dorești în lumea ta, atunci este sigur că nu vei avea niciodată bunătățile pe care Viața le oferă altora – adică până nu îți schimbi felul de gândi și vorbi.

Nu este ceva în neregulă cu tine pentru că gândești în felul în care o faci. Doar nu ai fost niciodată învățat/-ă cum să gândești și cum să vorbești. Oameni din întreaga lume abia acum încep să învețe că gândurile noastre ne creează propriile experiențe. Părinții tăi probabil nu știau asta, astfel încât nu aveau cum să te învețe. Te-au învățat cum să privești viața așa cum au fost învățați de proprii lor părinți. Deci nimeni nu greșește. Cu toate astea, este timpul ca noi toți să ne trezim și să începem și să ne creăm în mod conștient viața care ne place și ne susține. Poți să o faci. Pot să o fac. Noi toți putem să o facem – doar este nevoie să învățăm cum. Deci să trecem la treabă.

Unele persoane spun că ”afirmațiile nu funcționează” (ceea ce este o afirmație de sine stătătoare), când ceea ce spun de fapt este că nu știu cum să le folosească corect. Pot spune, ”Prosperitatea mea crește”, dar apoi să gândească, Oh, asta este o prostie, știu că nu o să funcționeze. Care afirmație crezi că iese câștigătoare? Cea negativă, desigur, pentru că face parte dintr-un mod obișnuit de a privi viața. Uneori oamenii vor spune afirmațiile o dată pe zi și se vor plânge în restul timpului. Va trece o perioadă îndulungată ca afirmațiile să funcționeze dacă sunt făcute în acest fel. Afirmațiile de plângere vor câștiga întotdeauna, pentru că sunt mai multe și pentru că deobicei sunt spuse cu mai mult patos.

Oricum, rostirea afirmațiilor este doar parte din proces. Ceea ce faci în restul zilei și al nopții sunt chiar mai importante. Secretul pentru ca afirmațiile tale să funcționeze rapid și constant este să pregătești o atmosferă în care aceasta să crească. Afirmațiile sunt ca niște semințe plantate în sol. Un sol slab, o creștere slabă. Un sol bogat, o creștere abundentă. Cu cât alegi mai mult să gândești gânduri care te fac să te simți bine, cu atât mai rapid afirmațiile vor funcționa.

Deci gândește gânduri pozitive, este atât de simplu. Și este făcubil. Modul în care alegi să gândești, acum, este doar atât – o alegere. Poți să-ți dai seama pentru că ai gândit în acest fel pentru atât de mult timp, dar este cu adevărat o alegere. Acum… azi… în acest moment… poți să alegi să-ți schimbi gândirea. Viața ta nu se va transforma peste noapte, dar dacă ești consecvent/-ă și faci alegerea în fiecare zi de a gândi gânduri care să te fac să te simți bine, cu siguranță vei face schimbări pozitive în fiecare zonă din viața ta.” Sursa: https://www.louisehay.com/the-power-of-affirmations/ , traducere Maria Hrețculesei.

Kind Reminders

Nu sunt o expertă și nici nu vreau să pretind a fi, sunt o elevă a vieții la fel ca și tine, s-ar putea chiar ca tu să știi mai multe despre acest subiect decât mine, nu este o competiție, sunt aici să te ajut și să te susțin pe drumul meu în felul meu.

Îmi doresc însă să punctez că eu una cred în ceea ce Louise ne învața și cred cu tărie în legea universală:

”Acolo unde îți este atenția, energia curge”.

Și pentru că din experiență proprie știu că procesul de a ne crea viața dorită nu este mereu unul ușor și lin, am fost inspirată să dau viață proiectului ”Kind reminders/Amintiri blânde” – produse unice create cu drag, produse cu afirmații, rugăciuni și cuvinte magice, pentru ca acele semințe să prindă rădăcini puternice și să crească frumos și armonios, pe măsură ce viața ta se transformă din vis în realitate.

Te invit cu drag să vizitezi pagina mea de Facebook: Hand Created, Heart Inpired, să vizualizezi albumul foto: Kind Reminders, și să mă contactezi, dacă îți dorești să comanzi un obiect personalizat cu propria afirmație sau ceva existent deja în colecția mea.

Gânduri bune! ❤

Design a site like this with WordPress.com
Get started
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close